Ja zmieniłem opony we wtorek i na razie nie żałuję (ZERO klientów, zero czekania etc.) ale jedna rzecz mnie PRZERAZIŁA - poprzednio zapłaciłem 37 zł a teraz 44 zł (za 2 sztuki)... czyli o prawie 19% więcej.... I to w tym samym miejscu (Opony.net - Ksawerów k/Łodzi)... A to się tak dosyć średnio ma do inflacji deklarowanej przez agendę rządu Tuska czyli GUS (4-5%)...
problem z odpaleniem - rozrusznik nie kręci
Zwiń
X
-
problem z odpaleniem - rozrusznik nie kręci
Witam!
Panowie może miał ktoś podobny problem, a mianowiecie. Przekręcam kluczy w stacyjce i jest zupełna cisza. Kontrolki normalnie świecą. Dopiero przytrzymanie kluczyka ok 5 sekund powoduje że rozrusznik zaczyna kręcić. Kiedyś pojawiało się to przy temperaturze ok - 15 (przy -20 nie chciał gadać dopiero jak go odrobinę słońce podgrzało to puściło)w zeszłym sezonie elektryk rozebrał rozrusznik nic specjalnego tam nie zauważył. Dziś zaledwie - 3 i znów to samo.
Pozdrwaiam
[ Dodano: Pon 18 Paź, 10 17:01 ]
Nikt nie miał podobnego problemu??Znów mam nie typową usterkę k... :evil:Perfect Service by DobryGrześWawa
Octavia 1,9 BXE 105 KM
Uniden PC68XL+SIRIO AS-100
-
-
Najlepiej sprawdzic podlaczajac rozrusznik na krotko tzn.
daj autko na luz zaplonu nie musisz wlaczac otworz maske zdejmij cieni kabel z rozrusznika(na wsowke albo przykrecany kluczykiem nr 8 zewrzy ten styk przy rozruszniku od cienkiego kabelka z glownym przewodem plusowym ktory idzie do rozrusznika bezposrednio od akumulatora - powinien zakrecic -jesli zakreci to masz na bank uszkodzona wkladke pod stacyjka -wymien na nowa (polecam orginal koszt okolo 100pln podrobki sa za 20 pln ale starczaja na 2 3 miesiace) jesli nie zakreci to na bank jest uszkodzony rozrusznik(chyba ze silnik ma slaba mase)byc moze skonczyly sie szczotki albo usterka jest powazniejsza
Komentarz
-
-
mizerd, A kontrolka od świec żarowych się zaświeca ? Bo jak nie to przekaźnik.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
mizerd,
Może i jest rozbieralna ja tego nei robiłem co prawda ale w stacyjce jest bębenek jak styk podpalony to w zależności od temperatury mogą być takie chocki klocki miałem tak kiedyś w Pasacie tam stacyjka była rozbieralna im cieplej to działała jak chłodniej nic wrteszcie wziołem się za to po wymienie stacyjki jak ręką odjoł.
Może masz koleg gdzieś w polbliżu i może udostępnić stacyjke na próbe.
Pozdraiwam.Skoda Fabia Combi jeżdzi i trąbi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez phonemanmizerd, A kontrolka od świec żarowych się zaświeca ? Bo jak nie to przekaźnik
W zeszłym sezonie (przypomniałem sobie że) przy -20 miałem to samo i myślałem że to może akumulator. Po podłączeniu i przekręceniu kluczyka słychać było zmianę obrotów w drugim samochodzie czyli prąd był podawany co znaczy że stacyjka chyba działała.
Rozrusznik później miał przegląd więc teraz to zdurniałemPerfect Service by DobryGrześWawa
Octavia 1,9 BXE 105 KM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KajtiiiDobranie się do stacyjki to dosłownie 10 minut zabawy. U mnie po prostu trzeba było tylko wypiąć stacyjkę, przeczyścić styki i koniec roboty. Podobno to częsta przypadłośc w skodach i vw. Trzeba zacząć od najprostszych rzeczy :szeroki_usmiech
PozdrPerfect Service by DobryGrześWawa
Octavia 1,9 BXE 105 KM
Komentarz
-
-
Panowie
mój problem dotyczy Octavii z 2003 1,9 tdi
Przy próbie odpalenia rozrusznik nie reaguje, kontrolki świeca się pięknym soczystym kolorem i nawet o ton nie przygasają, w pierwszym momencie mówię akumulator naładuje będzie git po ok 3 h bez zmian. Myślę sobie że może rozrusznik albo kostka. Kolega proponuje aby spróbować z kabli, dużo nie tracąc podjeżdżamy jego sprawnym autem podłączamy kable i od pierwszego strzału zaklekotał mój grzechotnik.
Pytanie: Czego się czepnąć
A. Akumulator
B. Rozrusznik
C. Kostka stacyjki
Gdyby słaby akumulator to by przynajmniej kontrolki przygasły, rozrusznik to to może by ciapnął, stuknął a kostka w ogóle nie kontaktowała, dlaczego odpalił z kabli??
podpowiecie coś?1.9 - 130km
Komentarz
-
Komentarz